Varmtvandssvømning

Varmtvandsbassinet på Lokesvej er lukket for offentlig svømning.

Hvad ER BABYSVØMNING?

Babysvømning betegner svømning med små børn fra 0 til 2 år som regel i hold. Derefter kaldes det småbørnssvømning. Som regel foregår babysvømning på hold med max 7 babyer og med en forælder pr. baby. Der vil være en uddannet instruktør, som guider hele undervisningen og hjælper med øvelser og lege.

Babysvømning foregår på Lokesvej i vores varmtvandsbassin, der er mindst 32 grader varmt. Dette gøres for at sikre, at din baby ikke bliver kold undervejs.

Vores undervisning varer omkring 30 minutter. De første par gange, kan det være, at man kun er i vand 10 eller 20 minutter, indtil din baby har vænnet sig til det. Babysvømning foregår altid på babyens præmisser, og der er god mulighed for at tilpasse øvelserne, så alle får mest muligt ud af holdene.

Både mor og far kan tage baby med til svømning, men det er kun tilladt en forælder i vandet pr. barn for at sikre, at bassinet ikke bliver overfyldt. Nogle svømmehaller tillader gæster at komme med og kigge, så der er god mulighed for at tage den ikkesvømmende forældre eller bedsteforældre med. Man kan skiftes til at tage baby med på hold. Nogle anbefaler dog, at det altid er den samme, da det skaber en mere tryg oplevelse for baby.

På holdene laver man forskellige øvelser og lege. Det kan være alt fra at øve sig i at dykke, flyde på ryggen til sanglege og forældrene lærer at holde baby i vandet på den rigtige måde.

HVORNÅR BEGYNDER MAN TIL BABYSVØMNING?

Baby skal være 2-3 måneder gammel og veje 4-5 kilo, før man må begynde til svømning. Hvis barnet er født for tidligt, må man først begynde 8 uger efter den beregnede fødselsdato. Det er også vigtigt, at navlestrengen er lægt. Hvis den ikke er helet, er risikoen for infektion for stor. Aldersgrænsen er sat for at sikre, at baby selv kan holde på varmen.

For mors vedkommende skal man have overstået 8-ugersundersøgelsen eller være helet, før man hopper i vandet med den lille. Hvis I vil begynde før, kan far tage med og bytte med mor, når hun er klar.

Ved opstart til babysvømning sørger instruktøren for, at man ikke er i vandet så længe. Baby skal lige være vant til at være i vandet først. I takt med at man kommer længere i programmet, er man længere tid i vandet. Hvis baby alligevel bliver træt, før undervisningen er slut, skal man ikke være ked af at gå op af vandt før tid. Det handler først og fremmest om at få en god oplevelse.

Første gang er det ikke sikker, at baby er vildt begejstret for at komme i vandet. Det er helt i orden. Det kan sagtens tage lidt tid at vænne sig til den nye fornemmelse, men det skal nok komme. Derfor er det heller ikke nødvendigt med at hav af testture til svømmehallen forinden. Hvis man har et stort badekar hjemme, kan man sagtens give barnet en lille forsmag inden den første tur og forberede sig lidt på den måde.

5 GODE GRUNDE TIL AT GÅ TIL BABYSVØMNING

Hvorfor er babysvømning godt for både dig og din baby? Her kommer 6 årsager til, at du skal gå til svømning med dit barn.

1.Nærhed og bånd mellem forælder og baby

Der er selvfølgelig allerede et bånd mellem dig og dit barn. Kontakten og de oplevelser, I får til svømning, vil styrke jeres intimitet og forbindelse. Det er en dejlig oplevelse at dele, og I bruger tid sammen på ny måde, som ikke kan lade sig gøre i hjemmet.

2.Lær at afkode din baby

Til babysvømning afkoder du hele tiden dit barns signaler og tilpasser dig. Omgivelserne og opmærksomheden lærer dig at afkode baby endnu bedre, og du bliver ekstra opmærksom – og omvendt. I lærer hinanden bedre at kende i vandet.

3.Styrket motorik og balance

Babysvømning styrker dit barns motoriske evner tidligt i livet og forbedrer balancen. Tiden i svømmehallen gavner også dit barn uden for vandet og på længere sigt.

4.Forhindrer vandskræk

Når baby vænner sig til at være i vandet fra en tidlig alder, falder risikoen for vandskræk senere i livet. Gode oplevelser i vandet øger dit barns glæde ved at svømme og er med til at gøre det lettere at lære at svømme, når den tid kommer. Danmarks kystlinje er længere end Indiens – du kan lige så godt lære dit barn at elske vand tidligt.

5.Styrker kognitiv udvikling

Svømning er godt for kroppen og hovedet. Undersøgelser viser nemlig, at babysvømning styrker dit barns kognitive og sproglige ud

Aquafitness fra 9.30-10.15 10 gange med start den 22/2 2024

https://www.place2book.com/da/sw2/sales/ijvcjk6725

Aquafitness fra 13.30-11.15 10 gange med start den 22/2 2024

https://www.place2book.com/da/sw2/sales/clfjgkvogj

Vandskræk for voksne 17.30-18.15 10 gange med start den 23/2 2024

https://www.place2book.com/da/sw2/sales/a0qnj6bnjq